CESTOVATELSKÝ BLOG


Gibraltar, malý území na jižním cípu Pyrenejského poloostrova, je fascinujícím místem spojujícím evropskou a africkou kulturu. Tato skalnatá pevnina o rozloze pouhých 6,7 km² je známá svou bohatou historií, úchvatnými výhledy a zvláštním spojením britské a španělské kultury. Přestože je Gibraltar malý, nabízí návštěvníkům mnoho zajímavých aktivit a...

Když se řekne Belgie, tak se všem vybaví čokoláda, pivo a hranolky. Ale belgická kuchyně je mnohem bohatší a rozmanitější, což ji činí jedinečnou a lákavou pro gurmány z celého světa. V tomto článku se podíváme na několik nejtypičtějších belgických jídel a nápojů, které musíte během své cesty vyzkoušet.

Milovníci Harryho Pottera těšte se! Třetí díl knihy Vězeň z Azkabanu slaví dvacáté výročí a proto byste neměli vynechat návštěvu studií Harryho Pottera v Londýně! Jak všichni víme návštěva studií je opravdová událost, není sice nejlevnější, ale stane se zážitkem na celý život, pro všechny opravdové fanoušky mladého čaroděje z Bradavic.

Při návštěvě Belgie by neměl žádný návštěvník vynechat Antverpy. Toto malebné přístavní město s bohatou historií Vám nabídne nejenom památky, ale také krásná muzea a nebo příjemné posezení u chutného belgického piva.

Dnes si představíme jedno z nejoblíbenějších královských sídel, bývalé královny Alžběty II., hrad Windsor, který se nachází nedaleko Londýna. Už když jedete vlakem do stejnojmenného města můžete hrad vidět z dálky v celé své kráse. Je to jako byste se najednou přenesli aspoň dvě stě let zpátky do minulosti. Tou dobou totiž probíhaly velké...

V minulém článku jsme si povídali, čím a jak se Bruggy proslavily. Dnes si něco povíme o tom, co můžete v tomto kouzelném městě navštívit.

Pokud hledáte v Belgii místo pro romantickou atmosféru, plnou historie, nádherné architektury a dobrého jídla, pak musíte určitě zavítat do městečka Bruggy. Bruggy jsou menší město nacházející se s severozápadním cípu Belgie. Toto stotisícové město má toho opravdu mnoho co nabídnout. Je-libo navštívit muzea, památky, romantickou projížďku lodičkou...

Řecko patří mezi jedny z nejoblíbenějších, především letních, destinací v Evropě. Není se čemu divit, teplé slunné počasí, vůně moře, výborné jídlo a pití nebo úžasné antické památky, dělají z Řecka dokonalé místo k poznání a odpočinku.